Girişimcilerden Başarı Hikayeleri

Girişimcilerden Başarı Hikayeleri
0 Yorum
Başarı Hikayeleri 

Ülkemizin turizm cenneti Antalya, tarım ve turizmin yanı sıra gelişen sanayisiyle de dikkat çekmeye devam ediyor. Girişimcilerimizin başarı hikâyelerinin son örneği ise iki mühendisin geliştirdiği fide yetiştiriciliğinde kullanılan “viyol yıkama makinesi'” oldu. Bu konuda girişimde bulunan iki kafadar Metalürji Mühendisi Hakan Çankaya ile Ziraat Mühendisi Kenan Dirman, devletten aldıkları destekle sektörün önemli bir ihtiyacını karşıladılar. Projelerini özenle hazırlatıp sunan genç girişimciler hibe ve destek alarak hayallerini gerçekleştirdiler.

Girişimcilerimizin hızına yetişilmiyor. Bir diğer önemli başarı hikâyesi ise 20 metrekarelik bir dükkânda yazıldı. Daha önce tek butonla taksi üzerinde yer alan dijital tepe lambasında 'Polis İmdat' uyarılı yazılım sistemi yapan taksici ve girişimci Hakan Doğan, sadece yirmi (20) metrekarelik dükkânında ürettiği tepe lambalarını Avrupa'ya ihraç etmeye başladı bile. Avusturya'ya yapılan 100 adet tepe lambalık ihracatın ardından Almanya ve Fransa'dan da talepler gelmeye başladı. İşini çok seven ve daha da büyütmeyi düşünen girişimcimiz üretim ve satış hedeflerini 2021 yılında tüm Avrupa’ya yaymayı planlıyor.

Başka bir girişimcimizin ilginç girişimi ise “Akıllı Sosyal Mesafe Koruma Cihazı” üretmek oldu. Yaklaşık 3 ay süren Ar-Ge çalışmaları sonucunda üretilen cihaz, üzerindeki sensörler sayesinde ayarlanan mesafeyi aşan olduğunda sesli ve ışıklı uyarı vermeye başlıyor. Özellikle banka ve otellerdeki bankolarda kullanılan cihaz sayesinde çalışan personel olası bulaş riskinden korunuyor. Cihazı üreten girişimci Selim Çivrili, dünya geneli için patent müracaatlarını yaptıklarını söyledi. Patentin ardından tüm dünyaya ihraç edeceklerini ve üretimi artıracaklarını vurguladı. Dünyada girişimci ruhuyla tanınan ülkemizde genç girişimcilerimiz başarı öyküleri yazıyorlar. Her bir fikrin projeye dönüşmesi için azim ve gayretle gece gündüz çalışıyorlar. Girişimcilerimizin önünü açmak onlara destek olmak da devletimize düşüyor. Girişimcilik projelerine destekler veriliyor ama bu desteklerin artırılması gerekiyor. Proje kültürünün ülkemizde yaygınlaştırılması ve girişimcilerimize rehberlik ve mentörlük yapanların artması gerekiyor.

Venüs Girişimci Kadınlar Kulübü, tüm kadın ve genç girişimcilerimize destek olmaya devam ediyor.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Whatsapp İletişim Hattı